СОРМД - Студентско общество за развитие на междуетническия диалог
Начало | За студента | Студентски живот

Какво да очаквам от студентския живот?

 

Освен нощтните забавления по клубове, организирани и импровизирани купони, това е времето ви за духовно израстване и развитие. Затова използвайте го рационално, интересесувайте се за срещи, обучения, фестивали и бъдете част от тях, според интересите ви. На тези места ще срещтнете хора, които може да ви бъдат полезни в един друг етап от време, а защо не и сега?! Като първа стъпка проверявайте за предстоящи събития на страниците на вашите университети!

Нашите предложения:

 

Яворов и джаз в Борисовата

Йоана Буковска, Александър Митрев, Божидар Попчев, Мариана Йотова представят спектакъла "Да бъдеш или да не бъдеш на 36" тази събота на Лятната сцена в Борисовата градина в столицата от 16,30 часа. Актьорите излизат с гениалната лирика на Яворов, която ще звучи с акомпанимент на джаз. Представлението е посветено не само на 100-годишнината от смъртта на Яворов, която беше през 2014-а, но и на две десетилетия от кончината на норвежкия поет Улав Хауге. Сцената е черно-бяла. Копнежите и любовта на Яворов са по-актуални от когато и да било, категорични са историците на литературата.


 

 

„Карандила“ ще нажежат публиката в парк "Борисова Градина" на 3-ти СЕПТЕМВРИ в 19:00ч., входът е свободен!

 


 

Балчик събира артисти от Балканите

Около двеста обещаващи артисти от България, Румъния и Черна гора ще участват в осмото издание на Международния фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика 2015"*. От 9 до 18 септември в Балчик театрали, художници, музиканти, фотографи, кинодейци от висши учебни заведения в трите държави ще представят творбите си, като входът за всички събития е свободен. 

 


На 28 май в „Дом на киното“ ще бъде представен документалния филм за ромската махала в Кюстендил. Това е „Хляб и зрелища” – филм на Джеки Стоев - Георги, Джони Пенков - Георги и Христо Илиев – Чарли.

На събитието освен филмовата ПРЕМИЕРА, зрителите ще станат едни от първите читатели на съвместната книга на Джони Пенков и Джеки Стоев „Надали, ама а дано / А дано, ама надали“.
Изданието може да се чете отпред назад и отзад напред, а неговото съдържание е в типичния за авторите забавен стил, преведен през погледа на сексуални и политически интерпретации.

https://www.youtube.com/watch?v=qWJCgos8_vg

  


Световна оперна звезда с български корени ще бъде “Кармен”

На 30 март в Зала 1 на НДК ще бъде представена известната опера на Жорж Бизе “Кармен” с участието на световните солисти Карла Дирликов и Марио Маланини.

Драматичните образи на главните герои ще бъдат изградени от най-големите имена в съвременното оперно изкуство, балетът, хорът и оркестърът са на Държавна опера Русе.

За пръв път на българска сцена ще изгрее и звездата на мецосопраното Карла Дирликов в ролята на Кармен. Родена в САЩ, талантливата певица е дете на български емигрант и мексиканка.

 

 Повече за тази велика творба може да прочете ТУК


 

На 26.01.2015г. от 18, 00ч. в Дворец на децата Ромско театрално студио

 

„Суно“ представя пиесата „ Вражалец“ - представлението е безплатно.